Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


3e Nationale Kankeroverleverschapsymposium: Anne May & Yvonne Wengström

39 min.

Uit de POLARIS studie blijkt dat bewegen tijdens en na kanker een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en de fysieke conditie. Voor patiënten die onder begeleiding trainen heeft het zelfs nog meer effect. Anne zal deze resultaten bespreken, evenals de 4-jaars resultaten van de PACT studie waarbij gekeken is naar het effect van beweging tijdens adjuvante behandeling bij borstkanker. Ook de PERFECT studie wordt besproken, waarbij onderzoek is gedaan naar beweging na een operatie voor slokdarmkanker.

In een live virtual sessie verwelkomen we Yvonne vanuit Zweden. Zij zal de resultaten bespreken van de OptiTrain studie, een gerandomiseerde studie die is uitgevoerd tijdens de adjuvante behandeling bij borstkankerpatiënten. In deze studie zijn twee verschillende bewegingsprogramma’s met elkaar vergeleken. Er werden positieve effecten gevonden op verschillende, aan de behandeling gerelateerde, bijwerkingen. Daarnaast zijn er patiënten geïnterviewd over hoe zij de bewegingsprogramma’s hebben ervaren. Yvonne zal deze patiëntenperspectieven presenteren. 

Laatst bewerkt: 11-01-2023
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door