Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Klachten en tuchtrecht in de Zorg

36 min.

Startdatum: 05.11.2021 Einddatum: 05.11.2021

Je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar het kan iedere arts en zorgverlener met een BIG-registratie overkomen: een tuchtklacht bij het medisch tuchtcollege. Het tuchtcollege beoordeelt of een arts of andere zorgverlener heeft gewerkt of heeft nagelaten volgens de geldende professionele standaard. Gedaagd worden voor de tuchtrechter heeft een enorme persoonlijke impact hebben.

 

In dit programma van MEDtalks Insights delen Timo van Oosterhout, Sander Bakker en Jonna de Clerck delen hun ervaringen hoe je klachten kunt en een eventuele gang naar de tuchtrechter kunt voorkomen. Presentatie: Robert van der Zwart.

 

Gasten

Jonna de ClerckAdvocaat, Van Benthem & Keulen

 

Sander BakkerBedrijfsjurist

 

Timo van OosterhoutAdvocaat, VVAA

 

Robert van der ZwartCo-founder MEDtalks Nederland

 

Meer informatie

VVAA Podcast Serie: ‘Operatie aangeklaagd"

KNMG: dossier Tuchtrecht

Medische aansprakelijkheid en COVID-19

Tuchtrechtspraak

  • Insights


    MEDtalks Insights deelt ervaringen en biedt inspiratie middels innovatieve thema’s. De MEDtalks Insights programma's zijn gericht op medische professionals. Technologische- en bedrijfsmatige ontwikkelingen gaan een enorme impact hebben op het metier van medische professionals zoals artsen, verpleegkundigen, bestuurders etc. Met een serie van talkshows en korte informatieve reportages willen wij medische professionals met een BIG registratie inspireren en laten nadenken over hoe technologie van invloed gaat zijn op hoe we zorg in de nabije toekomst gaan leveren en hoe patiënten dit gaan ervaren. Hoe zet je de techniek in binnen je praktijk, maatschap en het ziekenhuis en wat zijn zijn de bedrijfskundige uitdagingen?