Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Alkyleerders, platina en epipodophyllo­toxinen

Inhoud aflevering 2

  • Centraal bij deze aflevering staan alkyleerders, platina en epipodophyllotoxinen
  • Er wordt ingegaan op werkingsmechanisme, (dosisbeperkende) toxiciteit, interacties en klinisch relevante farmacokinetiek en -dynamiek
  • Er wordt uitgebreid stilgestaan bij effecten en bijwerkingen en overeenkomsten en verschillen van de oncolytica dacarbazine, temozolomide en etoposide, de verklaring daarvan en de relatie met de farmacokinetiek

Spreker aflevering 2

Prof. dr. Sjoerd Rodenhuis, internist-oncoloog en klinisch farmacoloog, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam

Duur cursus

Elke aflevering duurt 60 minuten en is opgebouwd uit 4 modules van 15 minuten. U kunt iedere module onderbreken, om deze op een later tijdstip te continueren en de gehele aflevering af te ronden. Alle afleveringen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Voor wie?

Internist-oncologen, internist-hematologen en internisten in opleiding voor deze specialismen.

Geen accreditatie

Dit online nascholingsprogramma was door de NIV geaccrediteerd met 4 punten (1 punt per aflevering) onder ID-nummer 233540 (geldig t/m 31 december 2017).

Heraccreditatie van het programma is niet mogelijk, u ontvangt daarom geen accreditatiepunten na bekijken van de programma’s. 

Laatst bewerkt: 04-03-2021