Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ASCO GI Direct Live: 2020

Het American Society of Clinical Oncology Gastrointestinal Cancers Symposium (ASCO GI) 2020 zal dit jaar plaatsvinden van 23 t/m 25 januari in San Francisco, VS. 

Tijdens deze meeting kunt u in Nederland kijken naar een selectie van opgenomen sessies en presentaties uit het ASCO GI programma. Daarbij creëren we ruim gelegenheid voor interactie en discussie over de implicatie van de nieuwste data voor de dagelijkse Nederlandse praktijk. Indien relevant, krijgt u de gelegenheid om aan experts in San Francisco vragen te stellen tijdens een live videoconnectie. 

Op deze unieke manier bent u binnen 1,5 dag helemaal up-to date van de laatste wetenschappelijke en therapeutische ontwikkelingen binnen de gastrointestinale oncologie, zonder jetlag en met minimale afwezigheid van uw kliniek.

Programma

Zondag 20 januari 2020

 • 14:30 ontvangst & registratie
 • start programma
 • pauze
 • vervolg proggramma
 • diner

Maandag 21 januari 2020

 • start programma
 • pauze
 • vervolg programma
 • lunch
 • vervolg programma
 • einde meeting 

Tijdens de meeting kan de programmacommissie beslissen om wijzigingen aan te brengen in het programma op geleide van het programma in San Francisco. 

Programmacommissie

 • prof. dr. Hanneke van Laarhoven - internist-oncoloog, Amsterdam UMC, Amsterdam
 • prof. dr. Marc Peeters - internist-oncoloog, UZA, Edegem
 • dr. Maartje Los - internist-oncoloog, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein
 • dr. Laurens Beerepoot - internist-oncoloog, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg
 • dr. Jan Willem de Groot - internist-oncoloog, Isala Ziekenhuis, Zwolle
 • dr. Karen Geboes - internist-oncoloog, UZA, Gent

Locatie & verblijf

De Ruwenberg Hotel
Ruwenbergstraat 7
Sint-Michielsgestel 

 

Voor deze meeting zijn ontbijt, lunch koffiepauzes en diner bij de prijs inbegrepen. Alle gemaakte kosten in de (mini)bar zijn voor eigen rekening. 

Accreditatie wordt aangevraagd voor Nederlandse en Belgische internist-oncologen. 

 
 • Sponsoren

  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 22/01/2015

Geselecteerde interviews over colorectaal carcinoom-deel 2

Dr. Sebastian Stintzing: 1. Vitamine D en colorectaal carcinoom; 1. EGFR-remming: subanalyse van de FIRE-3 studie en de APEC studie (abstract 507, 515, 566) Dr. Chiara Cremolini: Een update van de resultaten uit de TRIBE studie met FOLFOXIRI en bevacizumab in de eerste lijn bij mCRC (abstract 657) Dr. Fernando Rivera: Nieuwe analyses van de tumor responses in de PEAK studie met panitumumab versus bevacizumab in de eerste lijn bij mCRC (abstract 660) Dr. Leonard Saltz: Het combineren van een BRAF- en een EGFR-remmer bij BRAFV600E-gemuteerd mCRC & de RAISE studie met VEGF-remmer ramucirumab bij mCRC (abstract 611, 512)

Congresnieuws 22/01/2015

Geselecteerde interviews over colorectaal carcinoom

Dr. Muhammad Beg: Een 2-staps benadering voor de resectie van levermetastasen en een meta-analyse naar de impact van moleculaire therapie op resectabiliteit van levermetastasen (abstract 748 en 614) Dr. Josh Smith: Een retrospectieve analyse van een watch en wait strategie bij patiënten met een klinisch complete respons na neoadjuvante therapie voor een rectumcarcinoom (abstract 109) Dr. Garcia Aguilar: Een prospectieve studie naar 2 neoadjuvante chemotherapie strategieën en non-operatieve management van patiënten na een cCR bij rectumcarcinoom (abstract 109)

Congresnieuws 22/01/2015

Geselecteerde interviews over pancreas- en galwegcarcinoom

Dr. Dirk Arnold: de NAPOLI-studie met nal-IRI in de 2e lijn bij gemetastaseerd pancreascarcinoom, een meta-analyse naar de rol van chemoradiatie bij de behandeling van lokaal gevorderd pancreascarcinoom en neoadjuvante nabpaclitaxel en SPARC (abstract 234, 348, 322).  Prof. Aram Hezel: de Vecti-BIL studie met GEMOX met/zonder panitumumab in de 1e lijn bij gemetastaseerd galwegcarcinoom (abstract 281) Prof. Eric Van Cutsem: Een commentaar bij de zoektocht naar nieuwe middelen voor mPAC (abstract 338)

Congresnieuws 22/01/2015

Geselecteerde interviews over maagkanker

GI Symposium: Geselecteerde interviews over maagkanker: Dr. Sebastian Ochenduszko: EOX en mDCF-regimes in locaal gevorderd of gemetastaseerd maagcarcinoom (abstract 135) Prof. Michael Stahl: Perioperatieve ECX met/zonder panitumumab bij lokaal gevorderd maagcarcinoom (abstract 104) Dr. Fernando Rivera: NEOHX-studie met perioperatieve trastuzumab toegevoegd aan XELOX bij maagcarcinoom (abstract 107) Dr. Kei Muro: RAINBOW-studie met ramucirumab in de 2e lijn bij gemetastaseerd maagcarcinoom (abstract 11)

Nascholingen 26/02/2020

26 februari: Pathologieforum: BRCA- en HRD-bepalingen

Na het succesvolle eerste MEDtalks Pathologieforum, presenteren wij u op woensdag 26 februari een nieuwe nascholing voor pathologen, moleculair biologen en klinisch genetici. Deze uitzending zal volledig in het teken staan van BRCA-mutaties en homologous recombination deficiency (HRD). Bij steeds meer tumortypen blijken PARP-remmers effectief te zijn. Vaak is deze effectiviteit geassocieerd met de aanwezigheid van BRCA-mutaties of andere DNA-afwijkingen die leiden tot HRD. Deze live-nascholing gaat in op zowel de klinische aspecten als de technische aspecten van BRCA- en HRD-bepalingen. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman bespreekt ons expertpanel de ervaringen en recente ontwikkelingen bij ovariumcarcinoom en gaat het in op de verwachtingen bij prostaat- en pancreascarcinoom. Onderwerpen de status van PARP-remmers bij ovarium-, prostaat- en pancreascarcinoom; klinische relevantie van BRCA- en HRD-bepalingen; technische aspecten van BRCA- en HRD-bepalingen; bepaling van BRCA-mutaties in tumor versus kiembaan; procedurele kwesties bij nieuwe indicaties. Gasten Prof. dr. Marjolijn Ligtenberg, klinisch geneticus bij Radboudumc, Nijmegen Prof. dr. Katrien Grünberg, patholoog bij Radboudumc, Nijmegen Dr. Erik Jan Dubbink, klinisch moleculair bioloog in de pathologie bij ErasmusMC Deze nascholing is primair bedoeld voor pathologen, moleculair biologen en klinisch genetici. Toegang tot MEDtalks kan verkregen worden middels het BIG-nummer. Moleculair biologen kunnen toegang aanvragen door een korte motivatie op te geven. Accreditatie zal worden aangevraagd bij NVVP en VKGN. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.  Deze nascholing komt tot stand in samenwerking met de NVVP.

Nascholingen 27/01/2020

20 februari: Update richtlijn CLL

Ontwikkelingen in de hematologie gaan razendsnel, zo ook bij de behandeling van chronisch lymfatische leukemie. Richtlijnen kunnen natuurlijk niet lang achterblijven als er wezenlijke veranderingen in het behandellandschap optreden. Daarom stak de CLL-werkgroep kort geleden de koppen bij elkaar om een update van enkele modules te verzorgen. Welke overwegingen liggen achter de belangrijkste veranderingen van de eerste- en tweedelijnsbehandeling in de richtlijn? Ons expertpanel gaat daar in deze live e-learning op 20 februari van 20:30 tot 21:30 op in. De nascholing zal rijk worden geïllustreerd door casuïstiek. Als u de live e-learning volgt, bent u in de unieke gelegenheid al uw vragen aan ons expertpanel te stellen. Het panel bestaat uit: Prof. dr. Arnon Kater, internist-hematoloog, Amsterdam UMC locatie AMC Dr. Mark-David Levin, internist-hematoloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht Dr. Rogier Mous, internist-hematoloog, UMC Utrecht Dr. Doreen te Raa, internist-hematoloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei Onderwerpen zijn o.a.: De plaats van ibrutinib monotherapie in de eerste lijn De plaats van venetoclax-rituximab (Ven-R) in de recidief setting Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Nascholingen 23/01/2020

Binnenkort on demand: Her2-positief mammacarcinoom

In het derde en laatste deel van het drieluik mammacarcinoom bespreken wij al uw vragen over de behandeling van het HER2-positief mammacarcinoom. Op donderdag 23 januari kunt u van 20.30 tot 21.30 live kijken naar deze nascholing.  Bij welke patiënten kan het beste voor een anthracycline-vrij schema gekozen worden in de neoadjuvante behandeling? Welke adjuvante behandelmogelijkheden zijn er als er geen complete remissie wordt bereikt? Hoe lang geef je anti-HER2 behandeling in de gemetastaseerde setting? Al deze (door u ingestuurde) vragen worden onder leiding van presentatrice Inge Diepman tijdens de nascholing behandeld, ondersteund door de meest recente wetenschappelijke data. Schrijf u nu in voor de live uitzending. Onderwerpen het inzetten van een anthracycline-vrij schema; (potentiële) behandelmogelijkheden in de adjuvante setting, ook bij het niet bereiken van een complete remissie; voorkomen van een chirurgische ingreep middels het nemen van biopten (MICRA trial); duur van de behandeling met anti-HER2 medicatie bij gemetastaseerd HER2-positief mammacarcinoom. Bekijk hier de vorige delen van het drieluik mammacarcinoom:  deel 1: Triple negatief mammacarcinoom; deel 2: Hormoongevoelig mammacarcinoom. Het drieluik mammacarcinoom valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks.  Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij de NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.