Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Basisprincipes oncologische farmacologie

Gepubliceerd op: 12.10.2020

Inhoud aflevering 1

  • Werkingsmechanisme, de (dosisbeperkende) toxiciteit, interacties en klinisch relevante farmacokinetiek en farmacodynamiek van diverse medicamenten
  • Belang van bloedonderzoek en ‘klaring’
  • Relevantie van area under the curve
  • Aan bod komen capecitabine, carboplatine, cyclofosfamide, docetaxel, irinotecan, methotrexaat, tamoxifen, trastuzumab en vinorelbine

Spreker aflevering 1

Prof. dr. Sjoerd Rodenhuis, internist-oncoloog en klinisch farmacoloog, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam

Duur cursus

Elke aflevering duurt 60 minuten en is opgebouwd uit 4 modules van 15 minuten. U kunt iedere module onderbreken, om deze op een later tijdstip te continueren en de gehele aflevering af te ronden. Alle afleveringen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Voor wie?

Internist-oncologen, internist-hematologen en internisten in opleiding voor deze specialismen.

Geen accreditatie

Dit online nascholingsprogramma was door de NIV geaccrediteerd met 4 punten (1 punt per aflevering) onder ID-nummer 233540 (geldig t/m 31 december 2017).

Heraccreditatie van het programma is niet mogelijk, u ontvangt daarom geen accreditatiepunten na bekijken van de programma’s.