Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Chronische hepatitis B & C

Nu on-demand: Nascholing onder leiding van presentatrice Inge Diepman, waarin een deskundig panel, huisartsen informeert over het belang van opsporing en behandeling van patiënten met chronische hepatitis B & C, zodat zij hier actief mee aan de slag kunnen.


Met medewerking van o.a.:

 • dr. Jan van Bergen - hoogleraar HIV en SOA en huisarts, Gezondheidscentrum Venserpolder, Amsterdam
 • dr. Roel Coutinho - hoogleraar epidemiologie en bestrijding infectieziekte UMC Utrecht
 • dr. Rob de Knegt - MDL-arts, Erasmus MC, Rotterdam
 • prof. dr. Solko Schalm - emeritus hoogleraar leverziekten, Erasmus MC, Rotterdam & directeur van LiverDoc
 • dr. Jim van Steenbergen - epidemioloog en sociaal geneeskundige, RIVM

Onder leiding van presentatrice Inge Diepman wordt er aandacht besteed aan:

 • wat chronische hepatitis is;
 • waar de risicogroepen zitten en hoe we deze kunnen bereiken en behandelen;
 • wat het doel van het Nationaal hepatitisplan is;
 • wat de rol van de huisarts hierin is;
 • tools voor actie.
 • Sponsoren

  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Nascholingen 22/03/2015

EASL 2015 in de praktijk

Tijdens deze nascholing worden de studieresultaten besproken die op het 50e International Liver Congress 2015 in Wenen zijn gepubliceerd op het gebied van Hepatitis B, Hepatitis C en NASH. Vervolgens wordt de impact van deze data op de Nederlandse klinische praktijk besproken. Meerdere behandelopties bij hepatitis C zullen de revue passeren en er wordt extra aandacht besteed aan de behandeling van patiënten met genotype 3. Bij Hepatitis B en NASH is juist het afzien van medicatie interessant. Kun je langdurige therapie bij Hepatitis B op een gegeven moment stopzetten? En moet je bij NASH niet gewoon inzetten op leefstijlaanpassingen zonder medicamenteuze behandeling?   Presentatie: Dr. Rob de Knegt, MDL-arts - Erasmus MC Rotterdam Dr. Sophie Willemse, MDL-arts - AMC Amsterdam Gasten: Dr. Hanneke van Soest, MDL-arts - MC Haaglanden Den Haag Dr. Bert Baak, MDL-arts - OLVG Amsterdam Inhoud: Hepatitis C: G02, LO1, LO5, LO8, O002, O005, O057, P0772, P0808, P0842 Hepatitis B: O119 NASH: G01, LP18, O042, O047 Accreditatie: NIV t/m 19-08-2017 NVMDL t/m 19-08-2017

Congresnieuws 22/11/2013

Hepatitis B en RNA

Dit interview is opgenomen op de AASLD 2013 in Washington.

Nascholingen 09/06/2020

9 juni LIVE: Masterclass 1e lijn | vaccinaties voor bijzondere doelgroepen

In Nederland worden de meeste vaccinaties toegediend via het Rijksvaccinatieprogramma of in het kader van reizigersvaccinaties. Maar hoe bekend bent u met specifieke vaccinaties voor bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en immuungecompromitteerden? Kijk op 9 juni (20.30 - 21.45 uur) naar een geaccrediteerde MEDtalks-nascholing waarin 4 van deze vaccinaties aan bod komen, te weten vaccins voor influenza, pneumococcen, meningococcen en varicella zoster. Laat u per vaccin bijpraten door een deskundig panel uit verschillende disciplines. Hierbij komen vragen aan bod zoals: welke groepen komen ervoor in aanmerking? Wat kun je ermee winnen? Wat is de richtlijnstatus? Tijdens deze e-learning kunt u als live-kijker ook zélf vragen insturen naar de studio. Deze e-learning is een online voortzetting van de succesvolle reeks fysieke nascholingen die prof. dr. Eric van Gorp en Stichting Cirion al jarenlang aanbieden aan eerstelijns zorgverleners. Gasten  Prof. dr. Eric van Gorp, infectioloog / viroloog, Erasmus MC Dr. Ted van Essen, huisarts en voorzitter van de Nederlandse Influenzastichting Thomas Langerak, arts-onderzoeker Erasmus MC Dr. Marie-Christine Trompenaars, arts infectieziektebestrijding, GGD Rotterdam-Rijnmond Voor deze nascholing wordt ABC1- en ABSG-accreditatie aangevraagd (1 punt). Het punt wordt bijgeschreven zodra accreditatie is verleend; dit proces duurt gemiddeld 4-6 weken. 

Nascholingen 08/10/2019

Behandeling van vroeg stadium melanoom

Met de komst van adjuvante therapie voor het melanoom is de schildwachtklierstatus niet meer enkel van prognostisch belang, maar heeft het ook therapeutische consequenties. Tegelijkertijd hebben de MSLT-II en DeCOG-SLT trials aangetoond dat het doen van een aanvullende complete lymfadenectomie bij niet-palpabele klieren de overleving niet doet verbeteren. Beide ontwikkelingen hebben het behandellandschap van vroegstadium melanoom drastisch veranderd. Ons expertpanel gaat in een met casuïstiek geïllustreerde nascholing in op belangrijke vraagstukken rondom adjuvante therapie. Panelleden dr. Alexander van Akkooi, oncologisch chirurg in het NKI-AVL in Amsterdam en voorzitter van de EORTC; dr. Marlies Wakkee, dermatoloog in het Erasmus MC, Rotterdam; dr. Karijn Suijkerbuijk, internist-oncoloog in het UMC Utrecht; dr. Lukas Been, oncologisch chirurg in het UMCG Groningen. Onderwerpen Welke patiënten komen in aanmerking voor adjuvante therapie? Consequenties van adjuvante therapie voor dermatoloog en chirurg Management van de lymfeklierdissecties. Wat te doen bij micro- en macroscopische lymfekliermetastasen? Hoe om te gaan met het in-transit melanoom en satellietmetastasen? Follow up en inzet van de PET-, CT- en MRI-scan. Accreditatie is aangevraagd bij de NVvH, NVDV, NIV en VSR. Accreditatiepunten zullen worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Nascholingen 03/05/2018

Webinar: Nieuwe Europese Privacyverordening

U wilt natuurlijk verantwoord omgaan met gevoelige gegevens. Op 25 mei 2018 gaat een nieuwe Europese privacyverordening in. Dat betekent dat u als huisarts aan nieuwe eisen moet voldoen. Hoe gaat u om met de privacy van uw patiënten? Wat verandert er en wat moet u regelen? Laat u in 1 uur online bijscholen over dit onderwerp. Goedkeuringsnummer PP-PFE-NLD-0224