Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Update richtlijn CLL

Ontwikkelingen in de hematologie gaan razendsnel, zo ook bij de behandeling van chronische lymfatische leukemie. In verband met wezenlijke veranderingen in het behandellandschap stak de CLL-werkgroep de koppen bij elkaar om een update van enkele modules in de richtlijn te verzorgen. De richtlijn is in juni 2020 gepubliceerd. Ons expertpanel liep daar alvast op vooruit (opnamedatum 20 februari 2020) en staat in deze één uur durende e-learning uitgebreid stil bij de veranderingen ten opzichte van de oude richtlijn uit 2017.

Welke overwegingen liggen achter de belangrijkste veranderingen van de eerste- en tweedelijnsbehandeling? Deze en andere vragen worden in de nascholing behandeld, onder andere middels casuïstiek.

Het panel bestaat uit:

  • prof. dr. Arnon Kater, internist-hematoloog, Amsterdam UMC, locatie AMC;
  • dr. Mark-David Levin, internist-hematoloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht;
  • dr. Rogier Mous, internist-hematoloog, UMC Utrecht;
  • dr. Doreen te Raa, internist-hematoloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • de plaats van ibrutinib monotherapie in de eerste lijn;
  • de plaats van venetoclax-rituximab (Ven-R) in de recidief setting.

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties