User Placeholder image

Welcome on MEDtalks,

Jan-Peter van den Berg

Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Veelgestelde vragen

Zijn MEDtalks-programma’s voor iedereen beschikbaar?

Nee. De programma’s die MEDtalks maakt zijn in principe alleen beschikbaar voor zorgprofessionals met een BIG-registratie. Dit heeft te maken met de Nederlandse wet- en regelgeving rondom het aanbieden van nieuwsfeiten over medische onderwerpen. Soms kunnen uitzonderingen op deze regel worden gemaakt, zoals voor professionals wiens BIG-registratie om specifieke redenen is verlopen of voor bepaalde niet BIG-geregistreerde medische onderzoekers. Bij elk nieuw MEDtalks-account waarbij geen BIG-nummer is ingevuld, wordt per geval beoordeeld of toegang tot onze content verleend kan worden.

 

Moet ik zelf iets doen om accreditatiepunten te krijgen?

Ja en nee. Vanzelfsprekend moet u de betreffende geaccrediteerde nascholing gevolgd hebben en de posttoets met ≥70% voltooid hebben. In principe hoeft u daarna niets meer te doen en worden uw punten na verloop van tijd automatisch aan uw BIG-nummer toegeschreven. Het is daarom ook essentieel dat uw BIG-nummer is toegevoegd aan uw MEDtalks-account. Mocht u om één of andere reden merken dat u voor een in het verleden gevolgde nascholing géén accreditatie hebt gekregen, neem dan contact met ons op via: info@medtalks.eu.

 

Hoe lang duurt het voordat ik accreditatiepunten krijg?

Dat hangt af van de situatie. Onze nascholingen worden live opgenomen en uitgezonden vanuit onze studio en later ook “on demand” op ons platform geplaatst. We verdelen onze kijkers dus tussen live-kijkers en latere on-demand kijkers.

Bent u een live-kijker? Dan ontvangt u uw accreditatiepunt nadat het accreditatieproces is afgerond. Het accreditatieproces wordt normaliter direct na de live-uitzending gestart. Tijdens dit proces is MEDtalks mede afhankelijk van verschillende beroepsgroepen (bijv. NIV en VSR). Per programma duurt het gemiddeld zo’n 6 weken voordat het proces is afgerond en MEDtalks punten mag laten bijschrijven.

Bent u een on-demand kijker? Dan hangt het er vanaf wanneer de live-uitzending was. Was dit langer dan 6 weken geleden, dan mag u erop rekenen dat MEDtalks binnen enkele dagen een geautomatiseerd verzoek uitstuurt om een nieuw accreditatiepunt aan uw BIG-nummer te koppelen. Het is daarom ook essentieel dat uw BIG-nummer is toegevoegd aan uw MEDtalks-account! Wanneer u ondanks deze uitleg toch meent dat u te lang op uw accreditatiepunt aan het wachten bent, neem dan contact met ons op.

 

Ik heb na een nascholing de posttoets gemaakt. Hoe weet ik of ik die gehaald heb?

Eind 2018 is onze website geheel vernieuwd. Ook onze achterliggende systemen zijn nu in ontwikkeling. Voor live-kijkers betekent dat momenteel dat indien u niet voor de posttoets bent geslaagd, één van onze redacteurs t.z.t. contact met u opneemt voor een herkansing. On-demand kijkers krijgen na het doorlopen van de toetsvragen een bericht of de toets met succes is afgelegd (≥70% score), of dat u direct een herkansing krijgt. Kijkers hebben maximaal 3 pogingen alvorens de nascholing opnieuw gevolgd moet worden.

 

Hoe onafhankelijk zijn MEDtalks-programma’s?

Inhoudelijk volledig onafhankelijk. Hoewel MEDtalks-programma’s meestal tot stand komen met financiële ondersteuning uit de farmaceutische industrie, beschouwen onze gasten, onze sponsoren én wijzelf onze inhoudelijke onafhankelijkheid als een cruciaal onderdeel van een betrouwbaar nascholingsplatform. De artsen in onze programma’s hebben daarom ook altijd het eerste én het laatste woord bij het maken van een nascholing. Zij kiezen de onderwerpen, de gasten, de toetsvragen, enzovoort. Onze medische redactie heeft hierbij een ondersteunende rol.

 

Hoe kiest MEDtalks de onderwerpen voor de nascholingen?

Een programma is pas een goede nascholing als de doelgroep ook echt behoefte heeft aan de inhoud. Per medisch aandachtsgebied onderhoudt MEDtalks banden met (inter)nationale klinische experts. Bij hen peilen we periodiek óf er interessante ontwikkelingen zijn (bijv. een nieuwe richtlijn), wannéér we hierover een programma willen maken (bijv. voor of na een bepaald congres) en wie zij graag als medegasten zouden willen hebben. Om een gebalanceerd programma te krijgen, praat onze medische redactie vervolgens met elke gast over hun visie en wensen m.b.t. de onderwerpen die aan bod gaan komen.

 

Waarom zou ik een nascholing live kijken?

Het grootste voordeel van het live kijken van een nascholing is dat u zelf vragen in kunt sturen naar de studio. Wist u trouwens dat wanneer u een nascholing live kijkt, er achter de schermen wel 15-20 mensen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden? Denk daarbij aan een medisch redacteur en medisch producer, aan cameramensen, geluidstechnici, regisseur, ICT-specialisten, visagie en catering. U begrijpt dus dat we bewondering hebben voor onze gasten, die het hoofd koel houden in een studio die door alle draaiende apparatuur en bedrijvigheid aardig warm kan worden.