Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Hardnekkige depressie

Gepubliceerd op: 10.03.2020

Van alle nieuw ontstane psychiatrische aandoeningen komt de depressieve stoornis het meeste voor. Bijna 1 op de 5 volwassenen in Nederland wordt ooit in het leven depressief.

Prof. dr. Robert Schoevers en drs. Jolien Veraart gaan in deze nascholing nader in op hardnekkige depressie, de gevolgen ervan en de reguliere behandelopties.

 

De gevolgen van een depressie kunnen ernstig zijn voor de patiënt en omgeving. Het veroorzaakt lijden en beperkingen op belangrijke terreinen zoals werk en het sociale leven. Comorbiditeit met andere psychische aandoeningen komt veel voor, evenals lichamelijke comorbiditeit. Het beloop van een depressie met comorbiditeit is over het algemeen ernstiger en minder gunstig. Daarnaast is er een verhoogd risico op suïcide.

 

Accreditatie

Deze nascholing is voor 1 punt geaccrediteerd door de NVvP (einddatum 08-09-2021).

  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door