Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ISTH 2019 in review

Dit jaar vond het 27ste International Society on Thrombosis and Haemostasis-congres Down Under plaats, namelijk in Melbourne. Alhier hebben onderzoekers nieuwe resultaten op het gebied van hemostase en trombose uitgewisseld. Terug aan onze kant van de wereld, gaat ons expertpanel in een met casuïstiek en interviews geïllustreerde geaccrediteerde nascholing in op een selectie van de belangrijkste onderzoeksresultaten en de impact daarvan op de Nederlandse praktijk.

Panelleden:

  • Dr. Marjon Cnossen, kinderhematoloog, Erasmus MC, Rotterdam
  • Dr. Michiel Coppens, internist-vasculair geneeskundige, Amsterdam UMC, locatie AMC
  • Dr. Marieke Kruip, internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam

Er wordt onder andere aandacht besteed aan: 

  • Hemofilie (waaronder gentherapie en non-factor replacement therapieën)
  • De ziekte van von Willebrand 
  • Antistolling bij kanker-geassocieerde trombose

Bij de voorbereidingen van dit programma hebben wij gebruik mogen maken van adviezen van prof. dr. Karina Meijer, internist-hematoloog in het UMCG Groningen. 

Accreditatie:

Accreditatie is aangevraagd bij NIV, NVK, VSR en Ziekenhuisapothekers. Zodra accreditatie door de beroepsverenigingen is verleend, zullen accreditatiepunten worden bijgeschreven.

Doelgroep:

Dit programma is primair bedoeld voor hemofiliebehandelaars, hematologen, kinderartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en apothekers.

Interviews:

MEDtalks was aanwezig op het ISTH-congres in Melbourne en heeft ter plekke ruim twintig gerenommeerde klinici en onderzoekers geïnterviewd. Klik hier voor meer informatie en om de interviews te bekijken.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door