Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Meet the Author: prof. dr. Mark Levis

Auteur prof. dr. Mark Levis wordt in deze nascholing ondervraagd door een Nederlands expertpanel, aangevoerd door prof. dr. Gerwin Huls. Ze gaan in gesprek over de ADMIRAL-trial bij recidief/refractaire acute myeloïde leukemie. 

In deze fase-III studie is de FLT3-remmer gilteritinib vergeleken met chemotherapie bij recidief of refractaire acute myeloïde leukemie met een mutatie in het FLT3-gen. 

Dit programma biedt de mogelijkheid om diepgaand kennis te nemen van de ADMIRAL trial. Samen met de auteur geeft het expertpanel u inzicht in hoe de studie is opgezet en uitgevoerd. Ook bespreken ze wat de resultaten betekenen voor de Nederlandse praktijk. 

Gilteritinib or Chemotherapy for Relapsed or Refractory FLT3-Mutated AML Perl AE, Martinelli G, Levis MJ, et al. N Engl J Med 2019; 381:1728-1740

Auteur

  • Prof. dr. Mark Levis - internist-hematoloog, Johns Hopkins Medicine, Baltimore, VS.

Expertpanel

  • Prof. dr. Gerwin Huls - internist-hematoloog, UMCG, Groningen;
  • prof. dr. Marc Raaijmakers - internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam;
  • prof. dr. Gert Ossenkoppele - internist-hematoloog, Amsterdam UMC, locatie VUmc;
  • dr. Saskia Klein - internist-hematoloog, MeanderMC, Amersfoort.

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend. 

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties