Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Meet the author AML: dr. Stéphane de Botton en prof. dr. Jeffrey Lancet

In deze e-learning gaat een panel van 4 Nederlandse internist-hematologen in gesprek met de auteurs van twee belangrijke publicaties in het veld van acute myeloïde leukemie (AML). 

Centraal in deze 60 minuten nascholing staan de publicaties van twee fase III-studies: de studie met CPX-351 versus 7+3 chemotherapie bij oudere patiënten met hoog-risico of secundair AML en de studie met ivosidenib en azacitidine bij IDH1-gemuteerd AML. 

Onder leiding van expert-moderator prof. dr. Gert Ossenkoppele gaat het Nederlandse expertpanel bestaande uit prof. dr. Marc Raaijmakers, dr. Bas Wouters en dr. Dave de Leeuw uitgebreid in gesprek met prominente auteurs van de twee publicaties. Zij bespreken de opzet en resultaten van de twee studies en bediscussiëren de mogelijke consequenties voor de Nederlandse praktijk.

De publicaties:

Auteurs

  • Dr. Jeffrey Lancet - internist-hematoloog, Moffitt Cancer Center, Tampa, VS
  • Dr. Stéphane de Botton - internist-hematoloog, Institut Gustave-Roussy, Villejuif, Frankrijk

Expertpanel

  • Prof. dr. Gert Ossenkoppele - internist-hematoloog, Amsterdam UMC, locatie VUmc
  • Prof. dr. Marc Raaijmakers - internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam
  • Dr. Dave de Leeuw - internist-hematoloog, Amsterdam UMC, locatie VUmc
  • Dr. Bas Wouters - internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam


Accreditatie
Deze nascholing is primair bedoeld voor internist-hematologen en verpleegkundig specialisten. Accreditatie wordt aangevraagd bij NIV en VSR. Uw punten worden automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Laatst bewerkt: 12-12-2023
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door