User Placeholder image

Welcome on MEDtalks,

Jan-Peter van den Berg

Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ProstaatKankerStichting.nl

ProstaatKankerStichting.nl biedt lotgenotencontact, voorlichting en informatie, behartigt de belangen van mannen met prostaatkanker en hun naasten en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. MEDtalks is een samenwerking met de stichting aangegaan om hier een bijdrage aan te leveren door middel van een online patiëntenprogramma. 

Het programma 'Houd zelf de regie bij niet te genezen prostaatkanker' is bedoeld voor patiënten met prostaatkanker die niet meer kunnen genezen. Ook voor artsen en verpleegkundig specialisten is dit programma interessant omdat het inzicht geeft in wat voor vragen patiënten hebben. 

Dr. Inge van Oort (uroloog, Radboudumc), dr. Martijn Lolkema (internist-oncoloog, Erasmus MC), Kees van den Berg (voorzitter ProstaatKankerStichting.nl) en Theo van Vliet (ervaringsdeskundige) bespreken onder leiding van presentatrice Inge Diepman o.a. de volgende onderwerpen. 

  • verschillende vormen van uitgezaaide prostaatkanker
  • hoe wordt het gediagnosticeerd? 
  • wat voor huidige behandelmogelijkheden zijn er?
  • welke nieuwe ontwikkelingen zijn er gaande?
  • hoe houd je als patiënt zelf de regie bij de behandelkeuze en het behandelproces?  

Deel 1: Wat is niet te genezen prostaatkanker en hoe wordt het gediagnosticeerd? 

Deel 2: Huidige behandelingen en de gevolgen ervan 

Deel 3: Nieuwe ontwikkelingen 

ProstaatKankerStichting.nl