Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Quarterly Focus on GU | Blaascarcinoom

Publicaties in gerenommeerde tijdschriften behoeven vaak nadere toelichting en uitgebreide bestudering om de betekenis en de impact goed te kunnen bepalen. Om u daarbij te ondersteunen biedt MEDtalks u het nieuwe programmaformat, de ‘Quarterly Focus’.

Elk kwartaal brengen wij in dit programma auteurs van internationale publicaties op innovatieve wijze in onze studio om toelichting te geven op hun onderzoek. Een panel van deskundige gasten bespreekt en bediscussieert deze publicaties vervolgens samen met de auteurs.

In deze derde aflevering van de Quarterly Focus on Genitourinary Cancer wordt aandacht besteed aan twee belangwekkende publicaties op het gebied van het blaascarcinoom. Een unieke mogelijkheid dus voor u om diepgaand kennis te nemen van deze onderzoeken.

Het panel van deskundige gasten bestaat uit:
Dr. Michiel van der Heijden, internist-oncoloog, NKI-AvL
Prof. dr. Fred Witjes, uroloog, Radboudumc
Dr. Sjoukje Oosting, internist-oncoloog, UMCG

programma:
Spreker: Prof. dr. Dipen Parekh – uroloog, University of Miami Health System, Miami, VS
Robot-assisted radical cystectomy versus open radical cystectomy in patients with bladder cancer (RAZOR): an open-label, randomised, phase 3, non-inferiority trial
Lancet 391, 2018

Spreker: Dr. Michiel van der Heijden, internist-oncoloog, NKI-AvL, Amsterdam
Atezolizumab versus chemotherapy in patients with platinum-treated locally advanced or metastatic urothelial carcinoma (IMvigor211): a multicentre, open-label, phase 3 randomised controlled trial
Lancet 391, 2017

Voor deze nascholing zal accreditatie worden aangevraagd bij de NIV en NVU.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties