Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing niercelcarcinoom

Gepubliceerd op: 17.10.2019

De behandelopties voor niercelcarcinoom (RCC) zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid. In deze nascholing bespreekt een expertpanel de allerlaatste ontwikkelingen en geven ze richting aan de vele behandelkeuzes.

Na de komst van tyrosinekinaseremmers (TKI’s), angiogeneseremmers en immuuntherapie voor RCC kunnen nu ook steeds meer combinaties van deze middelen aan het rijtje behandelopties toegevoegd worden. Met het toenemen van het aantal opties, wordt het steeds meer een uitdaging om de juiste behandeling te selecteren.

Welke therapieën zijn er nu precies beschikbaar voor de eerste lijn en de tweede lijn? Wat voor behandelmogelijkheden komen hier in de nabije toekomst nog bij? En welke factoren wegen mee in de behandelkeuze? Middels uitgebreide interactieve casuïstiek en onder leiding van presentatrice Inge Diepman zetten onze deskundige gasten het voor u op een rij.

Gasten:

 • Prof. dr. John Haanen
  Internist-oncoloog
  NKI-AvL, Amsterdam
 • Dr. Astrid van der Veldt
  Internist-oncoloog
  Erasmus MC, Rotterdam
 • Karin Herbschleb
  Internist-oncoloog
  St. Antoniusziekenhuis, Utrecht
 • Hans Westgeest
  Internist-oncoloog
  Amphia Ziekenhuis, Breda

Deze uitzending is primair bedoeld voor internist-oncologen, urologen en verpleegkundig specialisten. Accreditatie is aangevraagd bij NIV, NVU en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Dit programma valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO.

 • Sponsoren


  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door