Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Reizigersvaccinaties (ook in tijden van COVID-19)

Gepubliceerd op: 11.09.2020

Als gevolg van de COVID-19-pandemie wordt er weliswaar minder gereisd naar gebieden met 'bijzondere' infectieziekten, maar het gebeurt nog steeds, en ook dichter bij huis zijn er bestemmingen waarbij het goed is om na te denken over infectiepreventie.

In deze MEDtalks-nascholing wordt u door een deskundig panel bijgepraat over infectieziektepreventie bij reizen naar Azie&Afrika, maar (zeker nu) ook binnen Europa. Er wordt specifieke aandacht besteed aan bescherming tegen rabiës, gele koorts en tekenencefalitis (TBE). In lijn met eerdere nascholingen komen daarbij natuurlijk de beschikbare vaccins aan bod, maar wordt ook stilgestaan bij andere praktische preventieve adviezen.

Deze e-learning is een online voortzetting van de succesvolle reeks fysieke nascholingen die prof. dr. Eric van Gorp en Stichting Cirion al jarenlang aanbieden aan eerstelijns en public health zorgverleners.

Gasten 

  • Prof. dr. Eric van Gorp, infectioloog / viroloog, Erasmus MC
  • Thomas Langerak, vaccinatiearts & arts-onderzoeker Erasmus MC
  • Laura Doornekamp, vaccinatiearts & arts-onderzoeker Erasmus MC
  • Jaap van Soest, huisarts, Huisartsenmaatschap MCN, Nijverdal

 

Deze e-learning wordt ter accreditatie beoordeeld door de ABC1, V&VN en LCR. Wanneer de accreditatie is verleend door alle beroepsverenigingen, wordt de punt automatisch bijgeschreven bij alle deelnemers van deze nascholing die de posttoets hebben voltooid.

  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door