Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Resourcegroepen in de GGZ

Gepubliceerd op: 10.03.2020

De ideeën over goede zorg voor mensen met ernstige psychische aandoeningen veranderen. Zowel ontwikkelingen in de praktijk als landelijke beleidsmaatregelen spelen hierbij een rol. Psychiaters Eva Leeman en Cathelijne Tjaden bespreken in deze nascholing nieuwe methodieken die de eigen regie van cliënten versterken. Waar naast aandacht voor symptomatisch herstel ook steeds nadrukkelijker aandacht is voor persoonlijk en maatschappelijk herstel.

 

Anders dan vaak wordt gedacht kunnen ook mensen met langdurige en zware psychische aandoeningen herstellen. Het begrip ‘herstel’ verwijst hierbij naar het persoonlijke proces waarbij mensen met psychische kwetsbaarheid de draad weer oppakken en hun leven nieuwe vorm en inhoud geven.

 

De gelijkwaardige samenwerking met cliënten en naasten, de ondersteunende plaats van leidende rol van professionele hulpverleners en de ontwikkeling en benutting van ervaringsdeskundigheid zijn daarbij centrale thema’s.

 

Accreditatie

Deze nascholing is voor 1 punt geaccrediteerd door de NVvP (einddatum 04-06-2021).

  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door