Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Small Airways Dysfunction

Astma is een zeer prevalente obstructieve luchtwegziekte en de kleine luchtwegen vormen een compartiment dat in belangrijke mate kan bijdragen aan symptomen van astma en COPD.

Voor deze nascholing heeft dr. Maarten van den Berge een aantal fragmenten van lezingen geselecteerd van het 6e Small Airways Symposium, dat op 26 maart 2019 plaatsvond in Groningen. Aan de hand van deze fragmenten zullen verschillende aspecten van small airways dysfunction (SAD) aan bod komen, waarbij de nadruk ligt op het identificeren van SAD met verschillende diagnostische technieken. Daarbij komt ook de ATLANTIS-studie aan bod: de grootste studie tot nu toe naar de rol van de kleine luchtwegen bij astma.

Sprekers:

  • Dr. Maarten van den Berge, longarts, UMCG
  • Prof. dr. Klaus Rabe, longarts, Universiteit van Kiel, Duitsland
  • Prof. dr. Salman Siddiqui, longarts, Universiteit van Leicester, VK
  • Prof. dr. Chris Brightling, longarts, Universiteit van Leicester, VK

Accreditatie

Deze nascholing is voor 1 punt geaccrediteerd door de NVALT (einddatum 16-07-21) en VSR (einddatum 22-07-20). Om in aanmerking te komen voor accreditatie dient de posttoets met een score van >70% te worden voltooid.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door