Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Small Airways Dysfunction

Astma is een zeer prevalente obstructieve luchtwegziekte en de kleine luchtwegen vormen een compartiment dat in belangrijke mate kan bijdragen aan symptomen van astma en COPD.

Voor deze nascholing heeft dr. Maarten van den Berge een aantal fragmenten van lezingen geselecteerd van het 6e Small Airways Symposium, dat op 26 maart 2019 plaatsvond in Groningen. Aan de hand van deze fragmenten zullen verschillende aspecten van small airways dysfunction (SAD) aan bod komen, waarbij de nadruk ligt op het identificeren van SAD met verschillende diagnostische technieken. Daarbij komt ook de ATLANTIS-studie aan bod: de grootste studie tot nu toe naar de rol van de kleine luchtwegen bij astma.

Sprekers:

  • Dr. Maarten van den Berge, longarts, UMCG
  • Prof. dr. Klaus Rabe, longarts, Universiteit van Kiel, Duitsland
  • Prof. dr. Salman Siddiqui, longarts, Universiteit van Leicester, VK
  • Prof. dr. Chris Brightling, longarts, Universiteit van Leicester, VK

Accreditatie

Deze nascholing is voor 1 punt geaccrediteerd door de NVALT (einddatum 16-07-21) en VSR (einddatum 22-07-20). Om in aanmerking te komen voor accreditatie dient de posttoets met een score van >70% te worden voltooid.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 16/09/2019

WCLC 2019: nivolumab vs. nivolumab + ipilimumab bij sqNSCLC

Prof. dr. Lyudmila Bazhenova bespreekt de resultaten van S1400I, waarin de toegevoegde waarde van ipilimumab aan nivolumab wordt onderzocht bij eerder behandelde patiënten met stadium 4 sqNSCLC.      

Congresnieuws 16/09/2019

WCLC 2019: eerstelijns nivolumab + ipilumumab bij o.a. ECOG PS 2

Prof. dr. Fabrice Barlesi deelt de resultaten van cohort A1 van de CheckMate 817. In dit cohort wordt de eerstelijns combinatie van nivolumab en ipilimumab onderzocht bij een relatief kwetsbare groep met gevorderd NSCLC: patiënten met ECOG Performance Status 2 of ECOG PS 0–1 met asymptomatische onbehandelde hersenmetastasen, lever- of nierfunctiestoornissen, of HIV. 

Congresnieuws 13/09/2019

WCLC 2019: KRAS G12C-inhibitor AMG 510

Prof. Ramaswamy Govindan vertelt over KRAS-mutaties bij longkanker en deelt de resultaten van een vroege fase studie met de first in class KRAS G12C-remmer AMG 510.