Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Tweeluik AML | Moleculair testen voor doelgerichte therapie

Gepubliceerd op: 27.06.2019

Nu doelgerichte therapieën zoals FLT3-remmers en IDH-remmers steeds meer beschikbaar komen voor acute myeloïde leukemie (AML) krijgen we te maken met een herinrichting van de moleculaire diagnostiek. Het Tweeluik AML is gericht op de nieuwste ontwikkelingen rond deze nieuwe behandelingen en de bijbehorende consequenties voor de klinische praktijk. In dit eerste deel gaan we in op de logistieke en technische aspecten van moleculaire diagnostiek bij AML.

In welke ziektefasen van AML test je op FLT3- en IDH-mutaties en andere genetische afwijkingen? Hoe interpreteer je de uitslag van moleculaire diagnostiek? En wat is precies de plek van minimale restziekte (MRD) bij doelgerichte therapie en andere therapieën?  Met een multidisciplinair expertpanel komen deze en andere vragen aan bod.

Voor meer informatie over deel 2 klik hier.

Gasten

 

 • Prof. dr. Marc Raaijmakers
  Internist-hematoloog
  ErasmusMC, Rotterdam
 • Dr. Peter Valk
  Moleculair bioloog
  Erasmus MC, Rotterdam
 • Eva de Jongh
  Internist-hematoloog
  Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht

Dit tweeluik is primair bedoeld voor internist-hematologen en verpleegkundig specialisten. Accreditatie is aangevraagd bij NIV en VSR.

 • Sponsoren


  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door