Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Masterclass 1e lijn | vaccinaties voor bijzondere doelgroepen

In Nederland worden de meeste vaccinaties toegediend via het Rijksvaccinatieprogramma of in het kader van reizigersvaccinaties. Maar hoe bekend bent u met specifieke vaccinaties voor bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en immuungecompromitteerden?

In deze MEDtalks-nascholing komen 4 van deze vaccinaties aan bod, te weten vaccins tegen influenzapneumokokken, meningokokken en varicella zoster. Laat u per vaccin bijpraten door een deskundig panel uit verschillende disciplines. Hierbij komen vragen aan bod zoals: hoe effectief zijn de vaccins? Welke groepen komen ervoor in aanmerking? Hoe zit het met de beschikbaarheid, vergoeding en richtlijnstatus? Tijdens deze e-learning kunt u als live-kijker ook zélf vragen insturen naar de studio.

Deze e-learning is een online voortzetting van de succesvolle reeks fysieke nascholingen die prof. dr. Eric van Gorp en Stichting Cirion al jarenlang aanbieden aan eerstelijns zorgverleners.

Gasten 

  • Prof. dr. Eric van Gorp, infectioloog / viroloog, Erasmus MC
  • Dr. Ted van Essen, (oud-)huisarts en voorzitter van de Nederlandse Influenzastichting
  • Thomas Langerak, arts-onderzoeker Erasmus MC
  • Dr. Marie-Christine Trompenaars, arts infectieziektebestrijding, GGD Rotterdam-Rijnmond

Accreditatie: ABC1, ABSG en V&VN. 

Laatst bewerkt: 24-11-2023
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door