Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


When two experts meet: prostaatcarcinoom

30 min.

PROpel-studie: olaparib plus abirateron in de eerste lijn bij gemetastaseerd castratieresistent prostaatcarcinoom

Naast een verbetering in de radiologisch bepaalde progressievrije overleving lijkt olaparib in combinatie met abirateron in de eerste lijn ook de algehele overleving te verbeteren van patiënten met gemetastaseerd castratieresistent prostaatcarcinoom, ongeacht de homologe recombinatiedeficiëntie (HRD)-status. Dit volgde uit de resultaten van de PROpel-studie die onlangs werden gepresenteerd tijdens ASCO GU 2023. Hoofdonderzoeker en medisch oncoloog prof. dr. Fred Saad (University of Montreal Hospital Center, Canada) bespreekt in dit webinar met internist-oncoloog dr. Niven Mehra (Radboudumc, Nijmegen) wat dit betekent voor de dagelijkse klinische praktijk.

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • De rationale van het gelijktijdig inhiberen van PARP en de androgeenreceptor 
  • Opzet en resultaten van de PROpel-studie
  • Patiënten waarbij abirateron plus olaparib in de eerste lijn overwogen kan worden
  • Bijwerkingen en verdraagbaarheid van de combinatiebehandeling
  • Vergelijking met de TALAPRO-2-studie

Referenties:

De PROpel fase III-studie met olaparib plus abirateron als eerstelijnsbehandeling bij mannen met gemetastaseerd castratieresistent prostaatcarcinoom.

Finale OS-data in PROpel gepresenteerd tijdens ASCO GU 2023 (Clarke et al. J Clin Oncol 2023;41[suppl 6; abstr LBA16])

De TALAPRO-2 fase III-studie met talazoparib plus enzalutamide als eerstelijnsbehandeling bij mannen met gemetastaseerd castratieresistent prostaatcarcinoom.

Radiologisch bepaalde progressievrije overleving in TALAPRO-2 gepresenteerd tijdens ASCO GU 2023 (J Clin Oncol 2023;41 [suppl 6; abstr LBA17]) 

Doelgroep:

Dit programma is primair bedoeld voor oncologen, urologen, verpleegkundig specialisten en zorgprofessionals met urogenitale aandoeningen als interessegebied.
 

Laatst bewerkt: 29-10-2023
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door