Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


E-learning Vaccinaties op Maat

Gepubliceerd op: 11.09.2020

In Nederland worden de meeste vaccinaties vergoed door de overheid: denk aan het Rijksvaccinatieprogramma en de griepprik. Er zijn ook vaccinaties die niet vergoed worden, maar die wél beschikbaar zijn. Dit zijn de zogenaamde vaccinaties op maat.

In een eerdere MEDtalks-nascholing zijn reeds enkele vaccinaties op maat aan bod gekomen: pneumokokken, meningokokken en herpes zoster (gordelroos), waarbij met name de oudere en kwetsbare patiënt werd behandeld. Deze e-learning kan afzonderlijk van de eerdere e-learning worden gevolgd. Behalve een korte 'wrap-up' van enkele kernboodschappen uit de vorige nascholing, wordt in deze nascholing met name ingegaan op beschikbare kinder- en jeugdvaccinaties, en logistieke, praktische en ethische vragen rondom vaccinaties op maat.

Omwille van de actualiteit wordt óók de ontwikkeling van COVID-19-vaccinaties besproken. 

Deze e-learning is een online voortzetting van de succesvolle reeks fysieke nascholingen die prof. dr. Eric van Gorp en Stichting Cirion al jarenlang aanbieden aan eerstelijns en public health zorgverleners.

Gasten 

  • Prof. dr. Eric van Gorp, infectioloog / viroloog, Erasmus MC
  • Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG, GGD Gelderland-Midden
  • Jolanda Hoefnagel, arts infectieziektebestrijding, GGD Gelderland-Zuid
  • Matthijs Raadsen, arts-onderzoeker, Erasmus MC

 

Deze e-learning wordt ter accreditatie beoordeeld door de ABC1, ABSG, NVK en V&VN (1 punt). Wanneer de accreditatie is verleend door alle beroepsverenigingen, wordt de punt automatisch bijgeschreven bij alle deelnemers van deze nascholing die de posttoets hebben voltooid.

  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door