Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


CRC update 2023

In deze geaccrediteerde nascholing over Colorectaal Carcinoom (CRC) gaan we in gesprek met onder andere dr. Jeanine Roodhart en dr. Liselot Valkenburg over de veranderingen in de behandeling van CRC.

Eerstelijnsbehandeling CRC

De focus ligt op de eerstelijnsbehandeling, want daar zien we de meeste veranderingen. De behandeling van patiënten met CRC hangt af van bepaalde moleculaire afwijkingen, ieder patiënt loopt zogezegd zijn of haar eigen route. Zo zijn er nieuwe resultaten bekendgemaakt op het gebied van anti-EGFR-remming, wat zijn deze resultaten? Bij welke patiënten kiest u nu voor anti-EGFR-behandeling?  En wanneer is een andere behandelmethode passend?

Ook komt de behandeling met bestaande middelen uitgebreid aan bod, waar lopen we tegenaan in de praktijk? Hoe lang duurt de behandeling, hoe volgt u uw patiënten? 

Resultaten CAIRO5 onderzoek

Onze gasten bespreken de resultaten van het CAIRO5-onderzoek betreffende patiënten met levermetastasen. Ook hier geldt de vraag: hoe helpen deze resultaten u om de optimale behandelkeuze te maken voor uw patiënt? En hoe ziet vervolgens de lokale behandeling eruit?

CRC experts

  • Dr. Jeanine Roodhart, internist-oncoloog, UMC Utrecht

  • Dr. Liselot Valkenburg, internist-oncoloog, Maastricht UMC+

  • Dr. Myriam Chalabi, internist-oncoloog, NKI-AvL, Amsterdam

  • Dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog, Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Doelgroep & accreditatie

Deze nascholing is primair gericht op internist-oncologen en verpleegkundig specialisten, daarnaast is de inhoud ook interessant voor chirurgen, radiotherapeuten, pathologen en moleculair biologen.

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NIV en VSR.

Uw punten worden automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Besproken studies

 

Laatst bewerkt: 27-02-2024
  • Partner


    Dit programma valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door