Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing HER2-positief mammacarcinoom

Gepubliceerd op: 21.11.2022

Startdatum: 28.03.2023 Einddatum: 28.03.2023

Op 28 maart kunt u van 20:30 uur tot 21:30 uur live kijken naar een nascholing over HER2-positief mammacarcinoom. 

In dit programma zullen wij stilstaan bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van HER2-positief mammacarcinoom, voor zowel de (neo)adjuvante als de gemetastaseerde setting. Ook komt het HER2-low aan bod, toxiciteit management en doorbehandelen in de laatste levensfase. 

(neo)adjuvante setting
Welke behandelopties zijn er, wat zet je wanneer in? We bespreken een aantal studies waar nu langere follow-up data bekend zijn en we zullen stilstaan bij de vraag of we nu 6 of 12 maanden moeten behandelen met trastuzumab. En waar staan we met het onderzoek naar de-escalatie van chemotherapie in de neoadjuvante setting? Deze vragen worden o.a. aan de hand van casuïstiek besproken. 

Gemetastaseerde setting en HER2-low
Wat is de volgorde van behandeling? Wat geef je de patiënt en waarom? Ook zullen we speciale aandacht hebben voor de HER2-low subgroep: wat is HER2-low nu eigenlijk, hoe goed kunnen we dat definieren en waarom is dat belangrijk? En zullen we de laatste studie data in deze subgroep bespreken.

Longtoxiciteit
Wat moet je doen wanneer je een patient verdenkt van deze bijwerking? Hoe en wanneer ga je dit behandelen? 

Palliatieve zorg en behandelen in de laatste levensfase
We gaan in gesprek met longarts Sander de Hosson over palliatieve zorg en het advanced care plan in de laatste levensfase, waarbij hij praktische tips meegeeft over hoe je dit bespreekt met de patiënt.

 
Gasten:

  • Prof. dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AVL Amsterdam
  • Dr. Jolien Tol, internist-oncoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
  • Dr. Esther Reijm, internist-oncoloog, Amphia Breda
  • Dr. Sander de Hosson, longarts, Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Doelgroep en accreditatie
Dit programma is primair bedoeld voor internist-oncologen en verpleegkundig specialisten, en alle BIG geregistreerde professionals met mammacarcinoom als subspecialisme of interessegebied. Accreditatie zal worden aangevraagd bij NIV en VSR. 

Deelnemen

Wilt u aan deze live-uitzending deelnemen?

Deelnemen
  • Partner


    Deze nascholing valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO.
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door