Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Moleculaire diagnostiek in de oncologie | deel 2

DIt tweede deel van het NVMO-tweeluik 'Moleculaire diagnostiek in de oncologie' gaat in op de meerwaarde van het inzetten van next generation sequencing, zoals genpanels en whole genome sequencing, naast de standaarddiagnostiek.

Onderwerpen
Aan de hand van casuistiek zullen in dit deel, dat 30 minuten duurt, de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Klonale vergelijking van tumorweefsels;
  • behandelbare mutaties;
  • fusiegenen.

Dit is deel 2 van een tweeluik. Klik hier om deel 1 te bekijken.

Opfriscursus
Wilt u voor, tijdens of na deze e-learning uw basiskennis van moleculaire biologie ophalen? Wij bieden u een opfriscursus waarin meer dan 20 grondbegrippen uit de moleculaire biologie laagdrempelig worden uitgelegd door middel van animaties, korte video’s en podcasts. U kunt deze bekijken op www.dnaenkanker.nl.

Doelgroep
Deze e-learning is primair bedoeld voor internist-oncologen. Ook longartsen, pathologen, moleculair biologen, klinisch genetici en verpleegkundig specialisten kunnen de e-learning volgen. Toegang tot MEDtalks kan worden verkregen door opgave van het BIG-nummer. Moleculair biologen kunnen toegang aanvragen door bij registratie een korte motivatie op te geven.

Accreditatie
Voor dit nascholingsdeel is accreditatie verleend door NIV, NVVP, VKGN, VSR en NVMDL. Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven na het succesvol afronden van het programma en de post-toets.

Deze e-learning is een productie van MEDtalks in opdracht van de NVMO in samenwerking met Hartwig Medical Foundation en is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van ZonMw, Zilveren Kruis en KWF Kankerbestrijding.

Laatst bewerkt: 30-01-2024