Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing Prostaatkanker

Tijdens deze nascholing bespreken we in een uur tijd de belangrijkste vraagstukken rond nieuwe en bestaande behandelopties voor prostaatkanker. Aan de hand van ‘real life’ casuïstiek bespreken we in een multidisciplinair studio panel verschillende behandelopties en overwegingen.   

We hebben het in deze uitzending over nieuw gediagnosticeerde patiënten en behandelopties bij gemetastaseerd hormoongevoelig prostaatcarcinoom (mHSPC). Hierbij zullen we stilstaan bij de triplet therapieën (en gerelateerde studiedata) die nu in de geupdate ESMO richtijn staan. Hoe maak je de keus welke patiënt je wat geeft?

We bespreken de voorbehandelde patiënt met castratie-resistent prostaatcarcinoom (mCRPC). En we hebben het over de verschuiving van een aantal behandelopties, welke volgorde van therapieën wordt gehanteerd? 

Seksualiteit en prostaatkanker

Waar we in de vorige nascholing de botgezondheid besproken, maken we in deze nascholing ruimte voor het onderwerp seksualiteit. Het wordt vaak te laat besproken, waardoor het te laat is nog iets te kunnen doen voor de patiënt. Hoe en wanneer maakt u dit onderwerp bespreekbaar in de behandelkamer? Hoe begeleidt u een patiënt op dit vlak? Aan tafel spreken we een psycholoog/seksuoloog over hoe dit bespreekbaar te maken en krijgt u tips over hoe de patiënt te begeleiden in de praktijk.

Experts prostaatkanker

 • Addy van de Luijtgaarden, internist-oncoloog, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft
 • Dr. André Bergman, internist-oncoloog, NKI-AvL, Amsterdam
 • Dr. Roderick van den Bergh, uroloog, St. Antoniusziekenhuis, Nieuwegein
 • Joost de Baaij, verpleegkundig specialist, CWZ, Nijmegen
 • Anja Ladenberg, psycholoog en gespecialiseerd verpleegkundige, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV, VSR en  NVU. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Besproken studies

Laatst bewerkt: 09-04-2024
 • Partner


  Dit programma werd geproduceerd door onze partner:
 • Sponsoren


  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door Bayer, Janssen en MSD AstraZeneca