Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Pathologieforum 2020 | Ontwikkelingen in de longoncologie

Begin 2020 is de nieuwe richtlijn voor niet-kleincellig longcarcinoom (NSCLC) gepubliceerd. Een aantal van de wijzigingen hebben ook consequenties voor de (moleculaire) pathologiediagnostiek. In deze nascholing geven experts een overzicht van de gewijzigde modules en consequenties voor uw praktijk.

Een opvallende toevoeging is bijvoorbeeld de module ’Behandeling van patiënten met een zeldzame mutatie’, waarin de aanbeveling is opgenomen om te testen op afwijkingen in maar liefst 12 moleculaire markers. Het expertpanel legt u haarfijn uit wat de overwegingen waren voor deze toevoeging en waarom deze bepalingen zo belangrijk zijn. Tevens gaan de gasten in op de praktische en organisatorische uitdagingen die met deze uitbreiding gepaard gaan. 

Naast de moleculaire diagnostiek komen ook de PD-L1-kleuringen aan de orde en zal het panel reflecteren op de huidige praktijk en ingaan op het belang van moleculaire tumor boards.

Gasten

  • Prof. dr. Ed Schuuring, klinisch moleculair bioloog in de pathologie, UMCG
  • Prof. dr Stefan Willems, patholoog, UMCG
  • Dr. Jan von der Thüsen, patholoog, Erasmus MC
  • Niels Claessens, longarts, Rijnstate

Documentatie
Richtlijn niet-kleincellig longcarcinoom

Doelgroep en accreditatie
Deze nascholing is bedoeld voor pathologen, moleculair biologen en longartsen. Toegang tot MEDtalks kan verkregen worden middels het BIG-nummer. Aan moleculair biologen en KMBP’ers zal toegang worden verleend, mits men bij registratie een korte motivatie met vermelding van diens functie en werklocatie opgeeft. 

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NVVP en NVALT. Punten worden automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met de NVVP.

Meer weten over de veranderingen in de NSCLC-richtlijn?
Onlangs is ook de nascholing 'Richtlijn NSCLC | Een nieuwe update' verschenen. Deze kunt u hier bekijken.

Laatst bewerkt: 27-11-2023
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door