Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Prostaatkanker Update 2022

In dit programma bespreken we de belangrijkste vraagstukken rond nieuwe en bestaande behandelopties van mHSPC en mCRPC. Aan de hand van ‘real life’ casuïstiek bespreken we in een multidisciplinair studio panel verschillende behandelopties en overwegingen.   

De afgelopen jaren hebben zich substantiële veranderingen en verschuivingen voorgedaan in de behandelopties bij gemetastaseerd hormoongevoelig prostaatcarcinoom (mHSPC). Ook zijn er nieuwe behandelparadigma’s in zicht voor zowel mHSPC als gemetastaseerd castratie-resistent prostaatcarcinoom (mCRPC). Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de inzet van supportive care,  waaronder management van botgezondheid en de begeleiding en monitoring van kwaliteit van leven, als ook de rol van de patiënt in het behandelplan.

Sprekers 

  • Addy van de Luijtgaarden, internist-oncoloog, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft
  • Anja van Wijk -van Buuren, verpleegkundig specialist, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft 
  • Dr. Inge van Oort, uroloog, Radboud UMC, Nijmegen
  • Birgit Hollmann, radiotherapeut, HagaZiekenhuis, Den Haag

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV, NVU, NVRO en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend. Dit programma valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO.

Besproken studies

Laatst bewerkt: 12-12-2023
  • Partner


    Dit programma werd geproduceerd door onze partner:
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door