Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Colorectaal carcinoom: de oudere patiënt

De ontwikkelingen in de behandeling van CRC gaan razendsnel maar het meeste onderzoek richt zich nog steeds op jongere patiënten. Dat terwijl inmiddels meer dan de helft van de kankerpatiënten ouder is. Ook in de richtlijn is deze oudere groep ondervertegenwoordigd. Meer aandacht voor de oudere patiënt is gewenst, en daarom deze nascholing. 

Een panel van internist-oncologen zal stilstaan bij de recente ontwikkelingen en behandelkwesties van de oudere patiënt met CRC. Aan de hand van interactieve casuïstiek bespreken de experts een aantal actuele onderwerpen en bieden zij handvatten voor uw klinische praktijk. 

‘Zorg voor de oudere oncologische patiënt gaat een steeds prominentere plek innemen in de dagelijkse praktijk. Deze nascholing biedt handvatten om hier goed vorm aan te geven.’
Geert Cirkel, Medisch Oncoloog bij Meander MC/UMC Utrecht en bestuurslid NVMO

Inhoud nascholing colorectaal carcinoom bij oudere patiënten

 • De mogelijkheden voor de oudere patiënt met CRC
 • Afwegingen bij een oudere leeftijdsgroep
 • Interactieve casuïstiek en handvatten voor uw klinische praktijk

Experts colorectaal carcinoom

 • Prof. dr. Johanneke Portielje - Hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder de geriatrische oncologie, LUMC, Leiden
 • Dr. Kathelijn Versteeg - internist-oncoloog-ouderengeneeskunde, Amsterdam UMC
 • Dr. Frederiek van den Bos - internist-ouderengeneeskunde, LUMC, Leiden
 • Dr. Josephine Stoffels - internist-ouderengeneeskunde, Amsterdam UMC

Extra informatie

Accreditatie

Deze nascholing is primair bedoeld voor internist-oncologen, geriaters en verpleegkundig specialisten. Accreditatie wordt aangevraagd bij NIV, NVKG en VSR. Uw punten worden automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend. 

Ook luisteren: podcast over de oudere kankerpatiënt in het algemeen

Liever wat meer algemene informatie over de behandeling van de oudere kankerpatiënt? In een toegankelijke podcast met prof. dr. Johanneke Portielje wordt uitgelegd wie de oudere patiënt is en waarom deze anders behandeld moet worden dan de jongere patiënt. Maar ook hoe u hier als arts dan zelf mee om kan gaan. De podcast is hier te beluisteren:

Laatst bewerkt: 12-12-2023
 • Partner


  Dit programma werd geproduceerd door onze partner:
 • Sponsoren


  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door