
Zeldzame tumoren, een serie waarin verschillende experts u de handvatten geven over de diagnostiek en de zorg. In deel 2 van deze serie gaan prof. dr. Carla van Herpen en dr. Daphne Dumoulin met elkaar in gesprek over hun ervaringen met de zorg rondom zeldzame tumoren. Welke obstakels komen zij in hun praktijk tegen? Hoe gaan zij om met beperkte onderzoeksmogelijkheden, een tekort aan behandelopties en een tekort aan kennis zowel bij artsen als patiënten?
Door persoonlijke motivatie met u te delen, hopen zij op meer aandacht en gedeelde kennis in dit complexe veld. U krijgt een andere blik op de zorg en behandeling rondom zeldzame kanker, met praktische voorbeelden van onder andere zeldzame hoofd-halstumoren en thoracale tumoren, zoals mesothelioom en thymus carcinoom.
Achtergrondinformatie
Eerder gingen al twee oncologen met elkaar in gesprek over de diagnostiek, behandeling en organisatie van zorg rondom cholangiocarcinoom en medullair schildkliercarcinoom. Kijk hier deel 1 van de serie.
Sprekers
- Prof. dr. Carla van Herpen, internist-oncoloog, Radboudumc, Nijmegen
- Dr. Daphne Dumoulin, longarts, Erasmus MC, Rotterdam
Doelgroep en accreditatie
Longartsen, internist-oncologen, verpleegkundig specialisten en alle BIG-geregistreerde professionals met zeldzame kanker als subspecialisme of interessegebied.