Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


HPV bij jongens en meisjes

Het risico bij HPV (Humaan Papillomavirus) is niet de acute infectie, maar kanker. Het virus is verantwoordelijk voor maar liefst 5% van alle gevallen van kanker. Op dit moment is duidelijk dat zeker 6 soorten kanker geassocieerd zijn met een HPV-infectie: kanker bij de baarmoederhals, anus, vagina, schaamlippen, penis, en in de mond- en keelholte (orofarynx).

Zeker 8 op de 10 mensen komen in hun leven in aanraking met het virus. De meeste mensen klaren HPV, maar bij een deel blijft het virus aanwezig en kan het vaak meer dan 10 jaar later kanker veroorzaken. Er zijn HPV-vaccins voorhanden die ook aantoonbaar veilig en effectief zijn gebleken. Toch is de vaccinatiegraad in Nederland teleurstellend laag.

Welke kennis is er inmiddels voorhanden over HPV? Hoe creëer je als zorgprofessional bewustzijn onder jongeren en hun ouders over HPV? En over het HPV vaccin?

Het wordt allemaal besproken in de nascholing ‘HPV bij jongens en meisjes’ op 5 februari.

Expert panel
-Prof. dr. Eric van Gorp, internist-infectioloog/viroloog, Erasmus MC, Rotterdam
-Dr. Heleen van Beekhuizen, gynaecologisch Oncoloog, Erasmus MC en initiatiefnemer van de Taskforce HPV-kankervrij.nl
-Dr. Cobi Reisman, seksuoloog/uroloog, Amstelland Ziekenhuis en voormalig voorzitter van European Society for Sexual Medicine (ESSM)
-Putri Hintaran, Arts M+G, GGD regio Utrecht

Doelgroep en accreditatie
Deze nascholing is hoofdzakelijk bedoeld voor: huisartsen, gynaecologen, GGD-artsen, urologen/seksuologen en KNO-artsen. 

Accreditatie zal worden aangevraagd bij ABC1, NVOG, ABSG en NVU.

Laatst bewerkt: 15-02-2024
  • Sponsoren


    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door